top of page

Goodcase November 2020


De tweede Goodcase editie.

Na de eerste editie die uitkwam in Oktober, is het nu alweer tijd voor de tweede. We hebben een hoop geleerd. Er zitten in deze editie meer producten, maar ook meer verschillende producten. Het doel van de Goodcase is om lekker en duurzaam eten te ontdekken en dat kan op deze manier dus maximaal. Ook kwam deze editie in een tote-bag in plaats van een kartonnen doos. Leuker, vinden wij, maar wel minder praktisch. Daardoor komt de volgende editie weer in een kartonnen doos.


Wat zit erin?

In de November editie zitten totaal zeven heerlijke, duurzame producten van maar liefst zes innovatieve food startups uit Nederland. Bijna alle producten zijn herkenbaar en makkelijk te gebruiken in jouw dagelijks leven. Worsten om te grillen, aanmaak limonade en wraps die gemaakt zijn van zeewier. De bacon van zeewier is nog relatief onbekend, dus je gaat waarschijnlijk ook iets eten wat je nooit eerder geprobeerd hebt!


Prijs: €35



100% plantaardige worsten

Van Upside


De grote ketens in de voedselindustrie kiezen vaak voor soja die van ver moet komen voor plantaardige producten, maar deze worsten zijn gemaakt van seitan en verschillende groentes die van boeren komen die rondom de fabriek zijn gelegen waar deze worsten worden gemaakt. Verder zijn 90% van de ingredienten biologisch geteeld. Dus lokaal en verantwoord.


Deze worsten worden gemaakt door drie mannen, je ziet ze ook staan op de voorkant van de verpakking, met hart voor de wildernis. De vleesindustrie heeft een enorme impact op de wildernis en de verdwijning hiervan. Met deze worsten kun je nog steeds genieten van een worst in een broodje of bij een gerecht, maar met een goed geweten. Dat smaakt extra lekker, geloof ons.


Krijg jij al zin om de BBQ aan te slingeren?




Natuurlijke siroop

Van Roze Bunker


Het verhaal achter waarom siroop zo duurzaam is, is eigenlijk heel logisch. Toch kijkt iedereen eroverheen, want we kopen nog volop frisdrank. Maar daar komt met deze siroop verandering in.


De meeste frisdranken bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Het is toch eigenlijk best gek, en niet echt duurzaam, dat die afgeladen vrachtwagens die frisdrank vervoeren dus eigenlijk water vervoeren? En dat terwijl er juist voor de transport van water al decennia lang een perfect distributiesysteem is bedacht: de kraan.


Duurzaam, maar ook echt lekker en verfrissend. De siroop wordt gemaakt van lokaal en biologisch geteelde fruit en kruiden. We say yes!




Gele Thaise curry

Van Botanic Bites


We hebben niet altijd genoeg tijd om een (gezonde) maaltijd te maken. Hiervoor is de curry van botanic bites een uitstekende oplossing. Bereiding kost geen moeite: voeg een blik kokosmelk toe, verwarm het voor een paar minuten en serveer het met rijst. Echt heel lekker.


Naast dat de curry volledig plantaardig is, wat lekker duurzaam is, bestaat deze ook uit groenten en fruit dat anders weggegooid zou worden, omdat ze er niet mooi uitzien bijvoorbeeld. Het 'upcyclen' van afvalstromen is ontzettend duurzaam.



Wraps van zeewier

Van Seamore


Zeewier wordt gezien als een van de meest duurzame voedingsbronnen van onze planeet.

Deze smaakvolle wrap bestaat voor 50% uit groente afkomstig van de zee.


Zeewier heeft enkel zonlicht nodig om te kunnen groeien. Geen drinkwater, land, bemesting of pesticiden worden gebruikt voor de kweek. Zeewier haalt haar eigen bemesting uit het water, waardoor zelfs schoner water achter blijft. Daarnaast is, in tegenstelling tot maïs en graan, de complete plant eetbaar!




Biologische pannenkoekmix

Van Panash


Daar is 'ie dan, een echte Nederlandse klassieker. Met deze pannenkoekmix maak je heerlijke én verantwoorde pannenkoeken. Conserveermiddelen, zoetmakers en aromas? Zeker niet! Dit product bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Er zijn namelijk geen additieven toegevoegd, dus ook geen suiker.


En gebruik jij plantaardige melk en ruil jij de eieren in voor appelmoes, dan zijn de pannenkoeken ook nog eens helemaal vegan. maar hoe je ze ook klaarmaakt, blije gezichten aan tafel gegarandeerd




Plantaardige kaas

Van Willicroft


Het hoofdbestanddeel van deze plantaardige kaas is cashew. Uniek, omdat kaas normaal wordt gemaakt van dierlijke melk. Maar deze plantaardige kaas is heerlijk en net zo makkelijk te gebruiken als de niet-plantaardige variant. Verpakking open en strooien maar, over je pasta gerecht bijvoorbeeld.


Na biefstuk en lamsvlees heeft kaas de grootste impact op het milieu. Dus je doet niet alleen jezelf, maar ook de aarde een plezier om voor deze plantaardige kaas te kiezen.



Bacon van zeewier

Van Seamore


Het zeewier waar deze bacon van is gemaakt is 100% wild en biologisch gegroeid. Je kunt het kort bakken als je op zoekt bent naar een crunchy, zoutere bite. Of je doet het gewoon in je salade of pasta voor een smaak boost, volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Zeewier is enorm duurzaam, het heeft enkel zonlicht nodig om te kunnen groeien. Geen drinkwater, land, bemesting of pesticiden worden gebruikt voor de kweek. Zeewier haalt haar eigen bemesting uit het water, waardoor zelfs schoner water achter blijft. Daarnaast is, in tegenstelling tot maïs en graan, de complete plant eetbaar!



 

Super als je deel hebt genomen aan deze editie. Heb je niet meegedaan maar wil je wel graag meedoen met de volgende editie? Klik dan op Inschrijven.

Kijk hier naar alle andere Goodcase edities: Alle Goodcases


bottom of page